Mustikkahillo on lempihilloani. Sitä voi käyttää mihin tahansa, aamulla jogurtin tai viilin kanssa, tai vaikka paahtoleivällä. Hillopurkkien puhdistuksesta voit lukea kirsikkahillo-reseptistäni. 

Tästä määrästä tulee yksi iso ja yksi pieni purkillinen mustikkahilloa:

n. 7,5 dl mustikoita (voivat olla jo vähän vetisiäkin loppukesän mustikoita, ei haittaa)

n. 2,5 dl hillosokeria

3 rkl vettä.

Sekoita aineet keskenään kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 10-15 min. Mustikka on sen verran pehmeä marja, että se hilloontuu helposti. Heiluta välillä kattilaa, ettei hillo pala pohjaan. Ota sitten kattila liedeltä ja kuori pinnalle noussut vaahto reikäkauhalla. Anna jäähtyä n. 20 min. Purkita lasipurkkeihin, mielellään ihan täyteen asti. Laita kansi päälle ja säilö viileään ja pimeään paikkaan. 

Tässä vielä yhteiskuva valmiista mustikkahillosta ystävänsä kirsikkahillon kanssa.